ITIYA is een ethisch merk uit Utrecht, Nederland. Geïnspireerd door onze liefde voor de natuur ontwerpen en maken wij duurzame tassen & accessoires met gebruik van gerecyclede materialen.

 

HET BEGIN

Het gebruik van gerecycled leer maakt van ieder product van ITIYA een uniek item en creëert een alternatief voor massaproductie.

Het begon allemaal in 2013 toen Nganzo and Pauline begonnen met het maken van tassen die zij verkochten in hun eigen winkel in het centrum van Utrecht. In het begin gebruikten zij voornamelijk oude spijkerbroeken en reclame banners.

Vervolgens, geïnspireerd door de mogelijkheden van leerrestanten en gebruikt leer, ontdekten zij dat ze mooie comfortabele tassen en accessoires konden maken van geupcycled leer.

Sinds 1 juni 2020 functioneert ITIYA alleen als een webshop en richten we ons op onze eigen productie. In onze webshop vind je ook accessoires van andere duurzame merken. Soms plaatsen we hier samples uit de ITIYA collectie, die goed draagbaar zijn, maar schoonheidsfoutjes hebben.

ONZE DUURZAME REIS

We kijken graag op een creatieve manier naar 'oude" materialen. Daarom gebruiken we een combinatie van bestaande en nieuwe materialen om onze tassen en accessoires te maken. Onze producten hebben altijd een gerecycled deel. Vaak is de hele tas gemaakt van gerecyled leer, soms een deel en soms de binnenvakjes. We gebruiken ook andere bestaande materialen zoals oude jeans. Onze stijl is een mix van minimalisme en creativiteit.

Ieder product van ITIYA is handgemaakt in ons atelier in Utrecht.

Een deel van onze nieuwe collectie is te koop in 'Winkel vol winkeltjes' (Amsterdamsestraatweg 271) in Utrecht. De laatste accessoires van onze oude collectie shop je hier in deze outlet store met -50% korting!

Hier vind je de nieuwe collectie: WWW.ITIYA.NL

 

 

© 2012 - 2020 ITIYA | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel