ITIYA is een klein duurzaam label uit Utrecht. Geïnspireerd door duurzame stoffen en gerecyled leer ontwerpen en maken wij comfortabele tassen & accessoires.

 

THE START

Het gebruik van gerecycled materiaal maakt van ieder product van ITIYA een duurzaam en uniek product.

Het begon allemaal in 2013 toen wij onze eerste tassen gingen ontwerpen en maken. We verkochten ze in onze winkel (met duurzame en handgemaakte producten) in het centrum van Utrecht. We gebruikten toen vooral oude jeans en banners van Tivoli. Dat was al gauw een groot succes. 

Geïnspireerd door de mogelijkheden van restanten leer (afgekeurd leer vanwege foutjes en snijresten) en gerecycled leer (van de achterkant van een oude bank bijvoorbeeld) ontdekten we dat we comfortabele en duurzame tassen & accessoires konden maken met geupcyclede leer. 

Sinds juni 2020 functioneert ITIYA alleen nog als een online store. 

OUR SUSTAINABLE JOURNEY

We kijken naar "afval" op een creatieve manier. Daarom maken we gebruik van oude en nieuwe materialen om onze producten te maken. Dat betekent dat er altijd een gerecycled element in onze tassen & accessoires zit. Soms is het hele product gemaakt van gerecycled leer, soms een deel of alleen de binnenvakjes. We maken ook gebruik van andere duurzame materialen zoals bijvoorbeeld een oude jeans.

Onze stijl is een mix van minimalisme en creativiteit. Een natural look, simpele lijnen en een functioneel design, daar houden we van. 

Alle tassen & accessoires met het label ITIYA worden gemaakt in ons eigen atelier in Utrecht. 

In onze webshop vind je ook mooie handgemaakte producten van andere duurzame labels.

 

Hier vind je de nieuwe collectie: WWW.ITIYA.NL

 

 

© 2012 - 2021 ITIYA | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel